سوخترسانی به ماهوارهها در فضا طی یک ماموریت تاریخی انجام میشود
کاوشگر خصوصی استرواسکیل (Astroscale) در یک ماموریت تاریخی در سال ۲۰۲۶ به ماهوارههای نیروی فضایی آمریکا بر فراز زمین سوخت میرساند.
شرکت خدمات و لجستیک در مدار ایالات متحده موسوم به استرواسکیل در یک ماموریت جسورانه و پیچیده که برای سال ۲۰۲۶ برنامهریزی شده است، تلاش خواهد کرد تا به دو فضاپیمای نیروی فضایی ایالات متحده سوخترسانی کند.
به نقل از اسپیس، استرواسکیل در بیانیهای گفت: این ماموریت که در چهلمین سمپوزیوم فضایی در کلرادو اسپرینگز در روز سهشنبه (۸ آوریل) اعلام شد، با هدف هموار کردن راه برای خدمات سوخترسانی مقیاسپذیر در فضا است.
این پرتاب برای تابستان سال ۲۰۲۶ برنامهریزی شده است. فضاپیمای APS-R سوخترسان ۳۰۰ کیلوگرمی در ارتفاع ۳۵ هزار و ۷۸۶ کیلومتری بر فراز استوای زمین حرکت خواهد کرد.
این ماهواره که کمی بالاتر از مدار زمینایستا قرار میگیرد، یکی از دو ماهواره تترا-۵ نیروی فضایی ایالات متحده را که قرار است در سال آینده پرتاب شوند، هدف قرار خواهد داد و سعی میکند به آنها متصل شود. سپس سوخترسانی با پیشرانه هیدرازین از یک مخزن قابل پر کردن مجدد به ماهواره هدف منتقل میشود.
هر دو فضاپیما با سرعتی حدود ۱۱۰۵۰ کیلومتر در ساعت در مدار حرکت خواهند کرد که برای نزدیک شدن و اتصال ایمن، به هدایت، نیروی محرکه و سیستمهای حسگر عالی نیاز دارند.
این ماموریت شامل مشارکت با استارتاپ Orbit Fab نیز هست. ماهوارههای تترا-۵ (Tetra-۵) دارای رابط انتقال سریع مایعات قابل اتصال هستند که سوختگیری را تسهیل میکند. پس از اتصال به فضاپیمای تترا-۵ و سوختگیری آن، APS-R عقبنشینی میکند، نشتی را اسکن میکند، سپس برای جمعآوری پیشرانه بیشتر به انبار سوخت Orbit Fab بر میگردد. سپس APS-R به سمت یک فضاپیمای دوم که در حال حاضر نامشخص است، برای قرار ملاقاتی دیگر، اتصال و آزمایش سوختگیری سفر میکند.
ران لوپز (Ron Lopez)، رئیس استرواسکیل ایالات متحده، میگوید: ما در حال تغییر واقعیت آنچه هستیم که ممکن است.
استرواسکیل همچنین با ماموریت بازرسی مداری ADRAS-J که سال گذشته به یک بخش از یک موشکی نزدیک شده بود، در حال برداشتن زبالههای فضایی فعال است. این شرکت همچنین ماموریت ELSA-d را در سال ۲۰۲۱ پرتاب کرد.
کاوشگر سوخترسان استرواسکیل اولین فضاپیمایی نخواهد بود که تلاش میکند به فضاپیمای دیگری متصل شود و عمر آن را افزایش دهد. نورتروپ گرومن در سالهای اخیر با پروازهای مختلفی، خدمات تمدید حیات ماهوارهها را آزمایش کرده است. در همین حال، چین نیز برنامه سوخترسانی آزمایشی شیجیان ۲۵ خود را در ماه ژانویه به فضا پرتاب کرده است.
چنین ماموریتهایی میتوانند منجر به تغییر در نحوه طراحی ماهوارهها شوند. این میتواند منجر به ماموریتهای طولانی شود و به کاهش زبالههای فضایی کمک کند.
نظر شما