«زمین» از سیارات مختلف منظومه شمسی چگونه دیده می‌شود؟

آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که سیاره ما از دید سایر سیارات منظومه شمسی چگونه به نظر می‌رسد؟ بیایید این سفر کیهانی را تجربه کنیم و مناظر شگفت‌انگیز زمین را از دید همسایگان آسمانی‌مان بررسی کنیم.

در این مطلب تصویر «زمین» از دید سیارات مختلف منظومه شمسی را بررسی می‌کنیم، از عطارد که زمین را به شکل نقطه‌ای کوچک و درخشان می‌بیند تا نپتون که آن را به شکل نقطه‌ای کم‌نور و محو می‌بیند.

تصاویر نمادینی همچون « نقطه‌ی آبی کم‌رنگ » از سوی فضاپیمای وُیجِر ۱ و « سنگ مرمر آبی » از مأموریت آپولو ۱۷ به روشنی نشان می‌دهند که زمین در قیاس با اجرام آسمانی دیگر در فضا چگونه به نظر می‌رسد.

 

عطارد

10

 

زمین از دید عطارد شبیه یک نقطه‌ی کوچک و درخشان آبی در گستره‌ی بیکران فضا است.

 

زهره

9

 

 زمین از دید زهره شبیه نوری درخشان از میان جوّ ضخیم این همسایه‌ی سوزان دیده می‌شود. (تصویر: طرح هنری از ناسا) 

 

مریخ

8

زمین از دید مریخ به‌صورت یک نقطه‌ی درخشان سبزآبی در آسمان دیده می‌شود، یادآور چشم‌اندازی آشنا اما بیگانه که ما را احاطه کرده است. (تصویر: ناسا) 

مشتری

7

زمین از مدار عظیم مشتری ذره‌ای کوچک و بی‌اهمیت به نظر می‌رسد که مقیاس و عظمت این غول گازی را برجسته می‌کند. (تصویر: ناسا) 

زحل

6

زمین از مدار زحل به شکل نقطه‌ای درخشان میان حلقه‌های خیره‌کننده‌ی این غول گازی دیده می‌شود. (تصویر: تصویری از ناسا که توسط فضاپیمای کاسینی از زحل گرفته شده است) 

نپتون

5

زمین از مدار دوردست و یخ‌زده‌ی نپتون شبیه نقطه‌ای محو و کم‌نور به نظر می‌رسد که گواه فواصل عظیم و شرایط بی‌نهایت سخت در منظومه شمسی است. (تصویر: ناسا) 

اِرث‌رایز (آپولو ۸)

4

شب کریسمس سال ۱۹۶۸، خدمه‌ی آپولو ۸ در جریان پخش زنده از مدار ماه، تصاویری از زمین و ماه را از فضاپیمای خود به نمایش گذاشتند. جیم لاوِل، خلبان ماژول فرماندهی، گفت: «تنهایی وسیع فضا حیرت‌انگیز است و سبب می‌شود قدر زمین را بدانید.» (تصویر: ناسا) 

نقطه‌ی آبی کم‌رنگ

3

وقتی وُیَجِر ۱ در مسیر خروج از منظومه شمسی و گذر از نپتون بود، به عقب بازگشت و تصویری از نپتون، اورانوس، زحل، مشتری، زهره و «نقطه‌ی آبی کم‌رنگ» زمین ثبت کرد. این آخرین تصویری بود که وُیجِر ۱ به زمین ارسال کرد. (تصویر: ناسا) 

سنگ مرمر آبی (آپولو ۱۷)

2

این تصویر نمادین و شگفت‌انگیز از زمین که نامش «سنگ مرمر آبی» است، توسط خدمه‌ی آخرین مأموریت آپولو، یعنی فرمانده یوجین سِرنان، خلبان ماژول فرماندهی رونالد ای. اِوانز و خلبان ماژول قمری هریسون اِیچ. اشمیت ثبت شد. این نخستین بار بود که مسیر پروازی آپولو امکان ثبت تصویر از کلاهک یخی قطب جنوب را فراهم کرد. (تصویر: ناسا) 

نمای زمین و ماه کنار هم

1

ماهواره‌ی فناوری کاربردی (ATS-1) یک دوربین سیاه‌وسفید هواشناسی حمل می‌کرد که نخستین تصاویر تمام‌صفحه از زمین را از مدار ژئوسینکرون مخابره کرد. روز ۲۲ دسامبر ۱۹۶۶، ATS-1 تصویری از زمین و ماه را در کنار هم ثبت کرد. هنگام ثبت تصویر، این ماهواره در فاصله‌ی ۱.۶۰۹ کیلومتری از زمین و بیش از ۴۳۴۴۳۰ کیلومتری از ماه قرار داشت. (تصویر: ناسا)

اخبار مرتبط

منبع: فرادید
آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ارسال به دیگران :

نظر شما

وب گردی