آبکش کردن برنج باعث از بین رفتن نشاسته آن می شود یا خیر؟

بسیاری از افراد تصور می کنند با جوشاندن برنج مواد نشاسته ای برنج خارج می شود و کالری آن کاهش می یابد اما این باور غلطی است. با بخش سلامت از سری مطالب درمان خانگی و گیاهان دارویی همراه باشید.

برنج کته بخوریم یا آبکش

بیشتر خانواده ها با این تصور که آبکش کردن برنج باعث کم شدن نشاسته موجود در آن می شود، برنج را آبکش می کنند در حالی که این تصور کاملا غلط است و با آبکش کردن برنج، قسمت قابل توجهی از فیبر محلول در آن از بین می رود و ارزش غذایی اش کم می شود.

برنج گیاهی است علفی یکساله مخصوص مناطق گرم پر آب است . معروف است که از نظر شرائط اقلیمی محل رویش برنج باید سر در آتش و پا در آب باشد. برنج دارای طبع سرد و خشک است.

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه خیس کردن و جوشاندن برنج تنها باعث از بین رفتن ویتامین های D و B 1 آن می شود، گفت:وقتی برنج را خیس می کنیم بخش زیادی از ویتامین D آن در آب حل می شود و با جوشاندن آن ویتامین B 1 برنج نیز از بین می رود. البته می توان با کته کردن برنج در آبی که در آن خیس شده بخشی از ویتامین ها را حفظ کرد.

وی با بیان اینکه جوشاندن برنج مواد نشاسته ای آن را از بین نمی برد، اظهار داشت:بسیاری از افراد تصور می کنند با جوشاندن برنج مواد نشاسته ای برنج خارج می شود و کالری آن کاهش می یابد اما این باور غلطی است. مواد نشاسته ای با جوشاندن از بین نمی رود بلکه نشاسته تنها تحت تاثیر حرارت شکسته می شود و جذب آن راحت تر می شود.

برنج کته بخوریم یا آبکش-2

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصریح کرد:«با جوشاندن برنج قند آن را نیز نمی توان کاهش داد زیرا قند از تجزیه نشاسته حاصل می شود و جوشاندن برنج نمی تواند باعث کاهش قند آن شود. همچنین جوشاندن برنج نمی تواند سموم موجود در دانه های آن را خارج کند و اگر برنج به سمی آلوده باشد آن سم با جوشاندن از دانه برنج خارج نخواهد شد.

اخبار مرتبط

منبع: گفتنی
آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ارسال به دیگران :

نظر شما

وب گردی