یک «روز» در «اورانوس» چقدر طول میکشد؟
یک مطالعهی ۱۱ ساله با تلسکوپ «هابل» بالاخره منجر به فاش شدن مدت زمان «یک» روز در اورانوس شده است.
بر مبنای تحقیقات جدید، یک روز در اورانوس کم و بیش نیم دقیقه طولانیتر از آن چیزیست که پیشتر تصور میشد. تحلیل مشاهدات ۱۱ سالهی تلسکوپ فضایی هابل نشان داده که یک روز در اورانوس ۱۷ ساعت و ۱۴ دقیقه و ۵۲ ثانیه طول میکشد. این مدت ۲۸ ثانیه بیش از آن چیزیست که فضاپیمای وُیَجِر ۲ ناسا هنگام عبور از اورانوس در سال ۱۹۸۶ تخمین زده بود. محققان این تخمین بهروزشده را در تاریخ ۷ آوریل در نشریه «نجوم طبیعت» گزارش کردند.
لوران لامی، نویسنده نخست مطالعه و ستارهشناس در رصدخانه پاریس میگوید: «مشاهدات مداوم از هابل حیاتی بودند. بدون این دادههای فراوان، کشف سیگنال دورهای با سطح دقتی که به آن رسیدیم، غیرممکن بود.»
تفاوت ۲۸ ثانیهای در حاشیه خطای محاسبات ویجر ۲ قرار دارد، اما مدتزمان جدید دارای عدمقطعیت بسیار کمتری است. تیم بِدینگ، ستارهشناس در دانشگاه سیدنی استرالیا میگوید: «این تغییر خیلی زیاد نیست، در واقع حالا به قدر کافی دقیق شده تا مفیدتر شود.»
با این عدمقطعیت کمتر، سیستم مختصات مبتنی بر اندازهگیری جدید دوره چرخشی اورانوس برای چند دهه آینده باید پایدار باشد. ماموریتهای آینده به اورانوس میتوانند از این سیستم مختصات برای انتخاب محل ورود به جو استفاده کنند.
لامی افزود: «با این سیستم طول جغرافیایی جدید، اکنون میتوانیم مشاهدات شفقها که حدود ۴۰ سال را در بر میگیرد، مقایسه کنیم و حتی برای ماموریت آینده اورانوس برنامهریزی کنیم.»
نظر شما