بهترین باتری برای یو پی اس کدام است؟

یو پی اس یا به اختصار UPS در واقع مخفف کلمه Uninterruptible power supply به انگلیسی است که به معنای منبع تغذیه بدون وقفه است. و در واقع دستگاهی است که در مواقعی که برق شهری قطع یا دچار مشکل می شود از تجهیزات برقی مهم و حیاتی مثل تجهیزات بیمارستان ها و یا بانک ها محافظت می کند. در زمان قطعی برق و یا افت ولتاژ ناگهانی دستگاه های یو پی اس به طور خودکار جریان را از برق شهری قطع و به منبع تغذیه خود یعنی باتری یو پی اس متصل می کند. اینکار تنها در چند صدم ثانیه انجام می شود و دستگاه متصل به یو پی اس قطع نمی شود و به کار خود ادامه می دهد و اگر کامپیوتر باشد بدون اینکه خاموش یا ری استارت شود می توانید با آن کار کنید و یا فایل های تان را ذخیره کنید.

در واقع باتری یو پی اس اصلی ترین جزو این دستگاه بوده بخاطر اینکه بدون باتری یو پی اس هیچکاری نمی تواند انجام دهد و تمام بار تامین برق را باتری یو پی اس انجام می دهد باتری همانطور که می دانید وسیله ای میباشد که با تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی، بین دو نقطه اختلاف پتانسیل الکتریکی به وجود آورده و سبب جریان بارهای الکتریکی میشود.

اگر قصد خرید باتری یو پی اس را دارید و یا به دنبال دریافت اطلاعات در مورد باتری دستگاه یو پی اس هستید، از جمله شرکتهای فعال در زمینه فروش باتری یو پی اس، شرکت یو پی اس کاران است که یکی از فروشگاه های اینترنتی قدیمی در زمینه فروش باتری یو پی اس و تجهیزات برق اضطراری است می توانید برای خرید باتری یو پی اس از یو پی اس کاران با این فروشگاه تماس بگیرید.

انواع مختلف باتری یو پی اس

انواع مختلف باتری هایی که در یو پی اس استفاده می شوند شامل این موارد هستند

  • باتری های یو پی اس اسید سرب
  • باتری های یوپی اس نیکل کادمیوم
  • باتری ها یو پی اس لیتیومی
  • باتری های یو پی اس ژل اسید

انواع مختلفی از باتری های یو پی اس وجود دارد از جمله باتری یو پی اس، باتری های سرب اسیداست که شایع ترین نوع تکنولوژی هستند. که در موارد خاص با شرایط ویژه از باتری های نیکل کادمیوم یا لیتیوم یون استفاده می شود.

باتری یو پی اس سرب اسید

باتری های سرب اسید همچنین به عنوان اسید سرب مهر و موم شده ، سیلد لید اسید (SLA) شناخته می شود، این رایج ترین نوع باتری موجود در انواع یو پی اس می باشد. باتری های سیلد اسید معمولاً دارای عمر 5 یا 10 ساله هستند و بهتر است در یک اتاق خشک و تحت کنترل آب و هوا در دمای 20-25 درجه سانتیگراد نگهداری شوند.

 

 

0013

باتری‌های VRLA در داخل محفظه‌ای مهر و موم می‌شوند که دارای یک دریچه است که در صورت افزایش فشار داخلی، گاز را آزاد می‌کند، از این رو "سوپاپ تنظیم شده" یا Valve Regulated نامیده می شوند.

از آنجایی که آنها مهر و موم هستند، می توانند به صورت عمودی یا افقی نصب شوند، بنابراین برای استفاده در محفظه باتری، سینی های رک یا کابینت های خارجی مناسب هستند. علاوه بر این، آنها نیازی به تعمیر و نگهداری مستقیم مانند پر کردن منظم آب ندارند.

باتری های AGM

دو نوع اصلی از ترکیب الکترولیت در باتری یو پی اس ای جی ام و جود دارد که در آن الکترولیت در جداکننده شیشه (glass separator) میکروفیبر متخلخل نگهداری می شود. و ژل Gel که از ترکیب اسید سولفوریک و سیلیس ساخته شده است.

فناوری AGM به دلیل هزینه کمتر، مقاومت داخلی کمتر و نرخ شارژ/دشارژ بالاتر، به طور معمول برای باتری‌های یو پی اس استفاده می شود.

در مقایسه، باتری های پر شده با ژل Gel دارای مقاومت داخلی بالاتری است، که آن را برای تخلیه با سرعت بالا که در کاربردهای UPS رایج است، مناسب تر می کند. این نمونه از نظر محدوده دمای عملیاتی گسترده تر (-40 درجه سانتیگراد تا +55 درجه سانتیگراد) و عمر طراحی طولانی تر هستند.

باتری یو پی اس نیکل کادمیوم

باتری های نیکل کادمیوم (NiCd) یک بیشتر در تاسیسات مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین که هنوز برای کاربردهای UPS در مکان‌هایی با دمای محیط بسیار بالا مثل مناطق جنوبی کشورمان مانند شهر های اهواز و بندرعباس یا چابهار مورد استفاده قرار می گیرد و مزیت آن نسبت به باتری های سیلد اسید مقاومت در برابر گرما است زیرا گرم شدن باتری در شهر های جنوبی طول عمر باتری را بسیار کاهش می دهد که در باتری نیکل کادمیوم بسیار کمتر است.

NiCdها مزایای عمر طراحی 20 ساله، توانایی کنترل در محدوده وسیع دمای محیط (20- تا +40 درجه سانتیگراد)، عمر چرخه بالا و تحمل تخلیه های عمیق (high cycle life) را ارائه می دهند.

از سوی دیگر، باتری های یو پی اس نیکل کادمیوم بسیار گران تر از انواع باتریهای سیلد اسید هستند.

مناسب ترین باتری برای دستگاه های یو پی اس، باتری نوع سیلد و نیکل کادمیم میباشند. باتری ( باطری ) نوع سیلد بیشتر با درپوش کاملا بسته که نیاز به سرویس و نگهداری ندارد و با ولتاژ 12 ولت استفاده می گردد.

و باتری های نیکل کادمیم دارای قیمت حدود 4 تا 5 برابر باتری های سرب اسید میباشند که در مقابل دارای طول عمر حدود 20 سال میباشند. باتری های اسید سرب نسبت به باتری های نیکل کادمیوم ارزان تر هستند.

باتری یو پی اس لیتیوم یون

باتری‌های لیتیوم یونی در دستگاه‌های الکترونیکی مانند لپ‌تاپ و تلفن‌های هوشمند استفاده می‌شوند، در حالی که اکنون عنصر اصلی در پیشرفت و رشد خودروهای الکتریکی و برقی هستند. اخیراً آنها در حال تبدیل شدن به یک گزینه مناسب برای منابع برق اضطراری یو پی اس و سایر سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی، مانند سیستم های تجدیدپذیر مانند باد یا خورشید هستند.

مزایای Li-Ion شامل قابلیت اطمینان بالاتر نسبت به باتری های سیلد اسید سنتی به دلیل سیستم های نظارت و مدیریت داخلی باتری است که هر تک سلول را برای هر گونه تغییر در عملکرد بررسی می کند.

با وجود کاهش هزینه باتری‌های یو پی اس لیتیوم یونی در سال‌های اخیر، اما هنوز نسبت به سایر باتریها بسیار گرانتر هستند.

انواع باتری یو پی اس با توجه به تعمیر و نگهداری

برخی از انواع باتری های یو پی اس، نیازی به نگهداری ندارند و یا به مراقبت و های پیشگیرانه کمتری نیاز دارند. این باتری ها عمر طولانی تری نسبت به بقیه باتری ها دارند و فرآیند شارژ شدن باتری های بدون نیاز به نگهداری سریعتر است.

اگر منطقه شما بسیار گرم است، توصیه می شود به دنبال خرید باتری یو پی اس غیر سیلد باشید؛ زیرا زمانی که یک باتری یو پی اس سلید به آب نیاز دارد، نمی توان آب را به آن اضافه کرد و غلظت ویژه آن را با هیدرومتر اندازه گرفت.

 انواع باتری یو پی اس بدون نیاز به تعمیر و نگهداری

باتری های یو پی اس بدون نیاز به مراقبت و دارای عمری طولانی تر، شارژ سریعتر، مقاومت بیشتر در برابر شارژ بیش از باتری یوپی اس، کاهش خوردگی ترمینال ها و زمان مجاز جهت نگهدارى کالای یا طولانی تر هستند اما در برابر عیوب ناشی از دشارژ عمیق باطری یو پی اس به دلیل افزایش ریزش مواد فعال صفحات، سریعتر از کار می افتند.

 

 

0014

در آب و هوای گرم پیشنهاد می شود که باتری یو پی اس ups غیر سیلد خریداری شود. به دلیل این که در یک باتری یو پی اس سیلد هنگامی که به آب نیاز است، نمی توان آب اضافه کرد و نمی توان غلظت ویژه آن را با هیدرومتر اندازه گرفت.

قیمت انواع مختلف باطری یو پی اس

در بین انواع باتری یو پی اس، باتری های سیلد اسید مقرون به صرفه ترین باتری ها هستند و بیشترین کاربرد را در انواع یو پی اس دارند و در بیشتر تجهیزات برق اضطراری و یو پی اس مورد استفاده قرار می گیرند و بیشترین میزان مصرف در داخل کشور را باتری های یو پی اس سیلد اسید دارند.

نتیجه گیری

همانطور که گفته شد باتری های یو پی اس در تکنولوژی های مختلفی تولید می شود که می توان به اسید سرب، باتری یو پی اس سیلد اسید، نیکل کادمیوم و… اشاره کرد. هر کدام از این باتری ها مزایا، معایب و همچنین کاربری های جداگانه ای دارند که با توجه به نیاز و شرایط محل، استفاده می شوند.

همۀ باتری ها در همۀ شرایط ها کارایی خوبی ندارند و هر باتری در یک شرایط آب و هوایی، عملکرد بهتری از خود نشان می دهد و بهتر است قبل از خرید باتری یو پی اس، با یکی از کارشناسان یو پی اس کاران مشورت کنید تا شما را در زمینه خرید باتری UPS راهنمایی کند تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

 

اخبار مرتبط

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ارسال به دیگران :

نظر شما

وب گردی