تاثیر رژیم کتو در ابتلا به آلزایمر

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رژیم کتوژنیک از ابتلا زود هنگام به آلزایمر جلوگیری می‌کند. در رژیم غذایی کتو، یک مولکول نقشی کلیدی را در کاهش روند بیماری آلزایمر بر عهده دارد.

به گزارش ساینس دیلی، یک مطالعه جدید توسط پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، دیویس، نشان می‌دهد که رژیم کتوژنیک به‌طور قابل توجهی مراحل اولیه از دست دادن و اختلال حافظه را در موش‌ها به تاخیر می‌اندازد. این از دست دادن زودهنگام حافظه با اختلال شناختی خفیف در انسان پیش از ابتلا به بیماری آلزایمر نیز قابل مقایسه است.

رژیم کتوژنیک، یک رژیم کم کربوهیدرات با چربی بالا و پروتئین متوسط ‌است که در آن متابولیسم بدن با مصرف گلوکز به‌عنوان منبع اصلی سوخت، به سوزاندن چربی و تولید کتون برای تولید انرژی انجام می‌شود.

پیش از این، محققان دانشگاه کالیفرنیا، دریافته بودند که موش‌ها با رژیم‌های کتوژنیک به میزان ۱۳ درصد بیشتر عمر می‌کنند.

برای انجام این مطالعه، دانشمندان به موش‌ها به اندازه کافی مولکول بتا هیدروکسی بوتیرات (BHB) دادند تا مزایای استفاده از رژیم کتو را به مدت هفت ماه شبیه‌سازی و بر روی آن‌ها بررسی کنند.

 

بر اساس تحقیقات انجام شده در این پژوهش، مولکول بتا هیدروکسی بوتیرات(beta-hydroxybutyrate) یا BHB، در پیشگیری از ابتلا زودهنگام به اختلال حافظه، نقشی اساسی ایفا می‌کند. از این‌رو، این پیشگیری با رژیم کتوژنیک، تقریباً هفت برابر افزایش می‌یابد.

Gino Cortopass، بیوشیمیست و فارماکولوژیست، می‌گوید: داده‌های بدست آمده از این ایده حمایت می‌کنند که به‌طور کلی، رژیم کتوژنیک، و به‌طور خاص، مولکول بتا هیدروکسی بوتیرات (BHB)، اختلال شناختی خفیف را به تاخیر می‌اندازد و ممکن است ابتلا کامل به بیماری آلزایمر به تاخیر بیفتد.  

او ادامه می‌دهد: در واقع، داده‌ها از این ایده که این رژیم بتواند بیماری آلزایمر را به‌صورت کامل از بین ببرد، حمایت نمی‌کند.

Izumi Maezawa، استاد آسیب شناسی در دانشکده پزشکی UC، می‌گوید: ما توانایی شگفت انگیز مولکول بتا هیدروکسی بوتیرات (BHB) را برای بهبود عملکرد سیناپس‌ها، همان ساختارهای کوچکی که تمام سلول‌های عصبی مغز را به هم متصل می‌کنند، مشاهده کردیم، زمانی که سلول‌های عصبی بهتر به هم متصل می‌شوند، مشکلات حافظه در اختلالات‌شناختی خفیف نیز بهبود می‌یابد.

 

یکی از پژوهشگران این مطالعه خاطرنشان کرد: مولکول بتا هیدروکسی بوتیرات(BHB)، به‌عنوان مکمل برای انسان نیز موجود است.  

او معتقد است که زنان، به‌ویژه آن‌هایی که دارای ژن ApoE۴ هستند، به‌طور قابل‌توجهی در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. لذا، به نظر می‌رسد که رژیم کتو برای زنان مفیدتر از از مردان است و منجر به افزایش سطوح بالاتری از مولکول بتا هیدروکسی بوتیرات(BHB) در آن‌ها می‌شود.

نتایج این مطالعه در مجله Nature Group Communications Biology منتشر شده است. 

اخبار مرتبط

منبع: ایسنا
آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ارسال به دیگران :

نظر شما

وب گردی