تصویر تلسکوپ فضایی هرشل از حفره لاکمن

حفره لاکمن پنجره ای به نسبت باز به روی اجرام دور است که آن را به منطقه‌ای جذاب از آسمان برای بررسی‌ های نجوم رصدی تبدیل می‌کند.

حفره لاکمن (Lockman Hole) یا روزنه لاکمن ناحیه‌ای از آسمان است که در آن کم‌ترین مقدار گاز هیدروژن خنثی از منظر زمینی، مشاهده می‌شود. حفره لاکمن پنجره ای به نسبت باز به روی اجرام دور است که آن را به منطقه‌ای جذاب از آسمان برای بررسی‌ های نجوم رصدی تبدیل می‌کند. این روزنه در نزدیکی ستارگان نشانگر خرس بزرگ در صورت فلکی خرس بزرگ قرار دارد.

حفره لاکمن به افتخار کاشف آن، ستاره‌شناس فلیکس جیمز لاکمن نامگذاری شده ‌است.

تصویر زیر توسط تلسکوپ فضایی هرشل از حفره لاکمن گرفته شده است. نقاط نورانی کوچکی که در این تصویر دیده می شوند، کهکشان هایی هستند که در فاصله ای بسیار دور قرار دارند و الگوی مجموع نور این نقاط کوچک و درخشان پدیده ای است که به عنوان پس زمینه فروسرخ کیهانی شناخته می شود.

1780419_102

حفره لاکمن

اخترشناسان با مطالعه روی این الگو می توانند میزان ماده تاریکی که برای خلق کهکشان های مملو از ستاره های جوان مصرف خواهد شد را تعیین کنند.

بر اساس گزارش ناسا، مناطق کیهانی مشابه حفره لاکمن در کهکشان راه شیری مناطقی هستند که از هر جرم کیهانی ویژه ای خالی بوده و چنین ویژگی آنها را برای مطالعه روی کهکشان های دورافتاده در جهان هستی مناسب و قابل استفاده می کند.

اخبار مرتبط

منبع: عصر ایران
آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ارسال به دیگران :

نظر شما

وب گردی