کشف اثر امیدوار کننده قارچ در برابر سرطان پروستات
قارچهای عجیب و غریب مانند قارچی موسوم به یال شیر به دلیل کاربردهای دارویی خود مشهور شدهاند، اما حتی ابتداییترین قارچها ممکن است فواید ایمنی قدرتمندی را در خود پنهان کرده باشند.
قارچ دکمهای سفید(Agaricus bisporus) پر کاربردترین قارچ خوراکی در جهان است و اگرچه معمولا به صورت «دارویی» استفاده نمیشود، شواهدی نشان میدهد که عصاره آن احتمالا میتواند رشد سرطان پروستات را آهسته کند یا حتی از آن جلوگیری کند.
به نقل از ساینسآلرت، تا به امروز، سازمان غذا و داروی ایالات متحده(FDA) هرگز یک محصول مشتق شده از مواد غذایی را به عنوان یک داروی ضد سرطان تایید نکرده است، بنابراین راه پیش رو پر شیب است.
با این وجود، دانشمندان در یک سازمان تحقیقاتی و درمانی سرطان در ایالات متحده میگویند که از دستورالعملهای نظارتی سازمان غذا و دارو پیروی میکنند تا یک «بنیاد علمی» برای اثبات اثرات سلامتی این قارچ برای سلامتی فراهم کنند.
محققان پس از سالها مطالعه، استدلال میکنند که جدیدترین یافتههای آنها قارچ دکمهای سفید را به عنوان یک «رویکرد تغذیهای برای کاهش سرعت پیشرفت سرطان پروستات» نشان میدهد. البته زمانی که به عنوان یک درمان کمکی پس از درمان اولیه تجویز میشود.
شیوان چن(Shiuan Chen)، زیست شناس سرطان از موسسه شهر امید توضیح میدهد: ما دریافتیم که مواد مشتق شده از گیاهان ممکن است روزی برای حمایت از شیوههای سنتی درمان سرطان و پیشگیری از آنها استفاده شوند.
مانند بسیاری از تومورها، سرطان پروستات با ایجاد سلولهای سرکوبگر مشتق شده از میلوئید(MDSC) در برابر حملات بدن، از خود محافظت میکند.
قارچهای دکمهای سفید ممکن است قدرت عبور از این سپر محافظتی را داشته باشند. در مرحله اول کارآزمایی بالینی قبلی، محققان نشانههای امیدوارکنندهای پیدا کردند که نشان میداد عصارهی قارچ دکمهای سفید میتواند نشانههای سمیت موارد سرطان پروستات را کاهش دهد و در تعداد انگشت شماری از داوطلبان نشانههایی از کاهش سلولهای سرکوبگر مشتق شده از میلوئید مشاهده شد. پس از مصرف قرص عصاره قارچ دو بار در روز به مدت چند ماه، برخی از افراد نشانگرهای سرطان پروستات در خونشان کاهش یافت و به سطوح غیرقابل تشخیص رسید.
اکنون، یک مطالعه روی موشها و یک کارآزمایی بالینی فاز دوم، متشکل از نمونههای خون گرفتهشده از بیماران مبتلا به سرطان پروستات، مکانیسمهای احتمالی پشت این اثر را بررسی میکند.
در مدلهای موش مبتلا به سرطان پروستات، عصاره قارچ به طور قابل توجهی رشد تومورها را به تاخیر انداخت و بقای آنها را افزایش داد.
به طور خاص، محققان دریافتند موشهای تحت درمان با این عصاره سطوح پایینتری از سلولهای سرکوبگر مشتق شده از تومور را در خون خود نشان میدهند.
در همین حال، در یک کارآزمایی بالینی فاز دوم، دانشمندان سلولهای سرکوبگر کمتر و سلولهای ایمنی ضد تومور بیشتری را در بیماران مبتلا به سرطان پروستات که با عصاره قارچ درمان میشوند مشاهده کردند.
نتایج حاکی از آن است که قارچ دکمهای سفید میتواند دفاع ایمنی ضد سرطانی را تقویت کرده و رشد سرطان را کاهش دهد.
نظر شما