One UI ۷ در مقابل HyperOS: بررسی ویژگی‌های کلیدی و تفاوت‌های هر رابط کاربری

رابط کاربری در دنیای گوشی‌های هوشمند مثل بسته‌بندی محصول است. هر قدر هم سخت‌افزار درونی قدرتمند باشد، بدون یک رابط کاربری بهینه و کارآمد گوشی در چشم کاربر ارزش چندانی نخواهد داشت. از این‌رو تولید کنندگان موبایل از جمله سامسونگ و شیائومی تلاشی بی‌وقفه برای بهتر کردن رابط کاربری خود دارند. اما تلاش‌های کدامیک به بار نشسته و پوسته بهتری برای اندروید ساخته‌اند؟

برای پاسخ این سوال تفاوت‌های One UI 7 سامسونگ و HyperOS شیائومی را از جهات مختلف زیر ذره‌بین برده‌ایم. همانطور که می‌دانید One UI 7 هنوز رسما منتشر شده پس در مقایسه به عکس‌ها، ویدیوها و خبرهای منتشر شده از این پوسته تکیه کرده و در موارد محدود One UI 6.1 را معیار قرار داده‌ایم.

صفحه قفل

روزانه بارها و بارها با صفحه قفل گوشی مواجه می‌شویم، پس بیایید مقایسه را از همین بخش شروع کنیم.

هر دو رابط کاربری One UI 7 و HyperOS گزینه‌های زیادی را برای قفل صفحه ارائه می‌کنند. با این وجود لاک اسکرین سامسونگ سطح سفارشی‌سازی بالاتری دارد و کاربران می‌توانند ویجت‌ها، نحوه نمایش اعلان‌ها و انیمیشن‌ها را مطابق میل تنظیم کنند. در تصاویر منتشر شده روی صفحه قفل One UI 7 ویجت‌های سلامتی، وضعیت آب‌و‌هوا و تقویم به چشم می‌خورد.

HyperOS نیز با طراحی مینیمالیستی، تجربه کاربری روان و ساده‌ای فراهم می‌کند اما از نظر سفارشی‌سازی محدودتر است. در لاک اسکرین شیائومی چیدمان متنوع‌تری برای آیکون‌ها دارید و می‌توانید روی عکس پس‌زمینه فیلتر دلخواه بگذارید.

هوم اسکرین

پوسته گوشی‌های گلکسی همیشه از نظر تنوع ویجت جزو بهترین‌ها بوده و در One UI 7 اوضاع بهتر هم می‌شود. حالا می‌توانید ویجت دلخواه را بسازید و روی صفحه اصلی قرار دهید. حتی برای صرفه‌جویی در فضا می‌توانید مثل آیفون چند ویجت را روی هم قرار دهید. در تصاویر منتشر شده از One UI 7 سامسونگ ویجت‌ها و آیکون‌ برنامه‌ها مثل سیستم‌عامل اپل حالت سه‌بعدی پیدا کرده و لبه‌های گردتری دارند. طراحی آیکون‌‌ها هم مینیمال‌تر شده که ظاهر مدرن‌تری را به سیستم می بخشد.

همانطور که در مطلب همه چیز درباره HyperOS گفتیم، رابط شیائومی از نظر ویجت‌ها آزادی عمل کمتری به کاربر می‌دهد. در عوض قابلیت سوپر فولدر دارد که روش‌های مختلفی را برای مرتب کردن برنامه‌ها در صفحه خانگی به شما ارائه می‌کند. در رابط سامسونگ خبری از این قابلیت نیست اما برای شناسایی سریع فولدرها می‌توانید رنگ پس‌زمینه آنها را تغییر دهید.

پنل تنظیمات سریع

کنترل سنتر فعلی سامسونگ تفاوت زیادی با HyperOS شیائومی دارد اما در One UI 7 این شباهت به قدری کم شده که برخی سامسونگ را به کپی‌‌کاری متهم کرده‌اند. در هر صورت حالا در قسمت بالایی هر دو کنترل سنتر دو میان‌بر بزرگ برای فعال کردن بلوتوث و اینترنت دارید و پایین‌تر از آن دو اسلایدر برای تنظیم سریع نور و صدا قرار گرفته؛ مشابه آنچه قبلا در آیفون دیده بودیم!

تفاوت اصلی دو کنترل سنتر به این برمی‌گردد که در HyperOS نام آیکون‌ها پنهان شده و تشخیص آن کمی دشوار است اما در سامسونگ با لیبل مشخص شده‌اند. همچنین سامسونگ بخش‌های مختلف را در چند کارت از هم تفکیک کرده اما در گوشی شیائومی پنل دسترسی سریع یکپارچه است.

شخصی‌سازی

One UI 7 قابلیت سفارشی‌سازی رابط کاربری را به حد اعلا رسانده است. در این پوسته می‌توانید تقریبا هر چیزی را از فونت و ظاهر آیکون‌ها گرفته تا ترکیب رنگی تغییر داده و سفارشی کنید؛ قابلیتی که HyperOS و تقریبا تمام پوسته‌های دیگر از آن بی بهره هستند.

Modes and Routines یک ویژگی جالب در One UI است که به شما اجازه می‌دهد در زمان و مکان مشخص، برخی ویژگی‌ها را فعال یا غیرفعال کنید. برای مثال می‌توانید گوشی را طوری تنظیم کنید که پس از رسیدن به سر کار، حالت مزاحم نشوید یا بی‌صدا فعال شود.

عملکرد و سرعت

هر دو رابط کاربری One UI 7 و HyperOS تجربه کاربری روان و سریعی را ارائه می‌دهند. البته در نسخه جدید گوشی سامسونگ دست به تغییراتی زده که سرعت و روانی رابط کاربری را تا حد iOS اپل ارتقا می‌دهد. شنیده حاکی از این است که این بهینه‌سازی در تمام بخش‌های رابط کاربری، اجرای برنامه‌ها و حتی وبگردی محسوس خواهد بود.

هوش مصنوعی

در قابلیت‌های هوش مصنوعی HyperOS و دیگر پوسته‌های اندروید به گرد پای One UI 7 هم نمی‌رسند. رابط کاربری سامسونگ ابزارهای AI زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد که بسیار کاربردی هستند و بجز یکی دو مورد در HyperOS از آنها خبری نیست.

در پوسته سامسونگ بدون باز کردن هیچ برنامه‌ای می‌توانید بخشی از یک عکس را انتخاب کنید تا هوش مصنوعی اطلاعات لازم را درباره آن به شما بدهد.

اپ گالری سامسونگ ابزارهای فوق‌العاده‌ای برای جابجایی، حذف یا تغییر اندازه سوژه‌ها در تصویر به شما می‌دهد. برنامه به صورت خودکار جای خالی را طوری پر می‌کند که اصلا به چشم نخواهد آمد. در این مورد HyperOS هم حرف‌هایی برای گفتن دارد اما به پای رقیب قدرتمندش نمی‌رسد.

One UI 7 قابلیت ترجمه زنده حین تماس را به شما می‌دهد. کافی است حین مکالمه با فرد خارجی این گزینه را فعال کنید تا صحبت‌های دو طرف به صورت زنده ترجمه شود. جالب اینجاست حتی لازم نیست فرد مقابل حتما گوشی سامسونگ داشته باشد.

خلاصه کردن اعلان‌ها و صفحات وب، تولید تصاویر پس‌زمینه با هوش مصنوعی، ترجمه و خلاصه‌سازی متون و تصحیح غلط‌های گرامری دیگر امکانات رابط کاربری One UI 7 هستند که به صرفه‌جویی در زمان کمک زیادی می‌کنند.

جمع‌بندی

هر دو پوسته HyperOS شیائومی و One UI 7 سامسونگ تجربه کاربری فوق العاده‌ای ارائه می‌دهند و انتخاب بین آنها به نیازها و اولویت‌های شما بستگی دارد. HyperOS طراحی ساده و مینمال را با قابلیت سفارشی‌سازی بیشتر در صفحه قفل به شما می‌دهد و سازگاری بیشتری با دیگر محصولات شیائومی دارد.

از سوی دیگر One UI 7 تحول قابل توجهی پیدا کرده و از نظر سرعت، سفارشی‌سازی، ویجت‌ها و قابلیت‌های هوش مصنوعی در سطحی فوق‌العاده قرار دارد. همچنین گوشی‌های گلکسی سازگاری بسیار بالاتری با سیستم عامل ویندوز دارند.

برای انتخاب از بین این دو رابط کاربری توصیه می‌کنیم لیستی از نیازهای خود تهیه کرده و براساس آن از بین طراحی مینیمال HyperOS و سرعت و سفارشی‌سازی One UI 7 یکی را انتخاب کنید.

اخبار مرتبط

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ارسال به دیگران :

نظر شما

وب گردی