ناسا ۳ موشک را در جریان خورشیدگرفتگی پرتاب کرد

سه موشک ناسا برای بررسی تاثیر خورشیدگرفتگی بر جو زمین با موفقیت پرتاب شدند.

ناسا در جریان خورشیدگرفتگی کامل روز دوشنبه، سه موشک را در سایه ماه پرتاب کرد تا چگونگی تأثیر این پدیده را بر جو زمین بررسی کند.

به گزارش نیویورک پست، ناسا گفت که اولین موشک ماموریت موسوم به «APEP» حدود ۴۵ دقیقه پیش از خورشیدگرفتگی در ساعت ۲:۴۰ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی از «مرکز پرواز والوپس» این آژانس فضایی در ویرجینیا به پرواز درآمد.

دومین موشک حدود ساعت ۳:۲۵ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی پرتاب شد. موشک سوم در اوج خورشیدگرفتگی، با چند دقیقه تاخیر در ساعت ۴:۲۸ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی به پرواز درآمد.

مقامات ناسا گفتند که هر سه موشک با موفقیت به جو پرتاب شدند.

 

هدف از پرتاب این موشک‌ها، مطالعه اختلالات بالقوه در یونوسفر سیاره طی یک خورشیدگرفتگی کامل است که می‌تواند بر ارتباطات رادیویی و ماهواره‌ای تأثیر بگذارد.

«آرو بارجاتیا»(Aroh Barjatya) استاد فیزیک «دانشگاه هوانوردی امبری ریدل»(ERAU) در فلوریدا، مأموریت پرتاب این موشک‌ها را که در جریان خورشیدگرفتگی اکتبر ۲۰۲۳ نیز مورد استفاده قرار گرفته بودند، هدایت کرد. بارجاتیا خاطرنشان کرد که موشک‌ها بازسازی شده‌اند و می‌توانند چندین موشک کوچک‌تر را نیز برای کمک کردن به بررسی تأثیر خورشیدگرفتگی بر یونوسفر به کار بگیرند.

وی افزود: هر موشک، چهار نوع تجهیزات ثانویه را در ابعاد یک بطری نوشابه دو لیتری پرتاب می‌کند که نقاط داده مشابهی را مورد بررسی قرار می‌دهند. بنابراین، نتیجه به دست آمده مشابه نتایج پانزده موشک است؛ در حالی که فقط سه موشک پرتاب می‌شوند.

موشک‌های ماموریت APEP به ارتفاع ۲۶۰ مایلی رسیدند؛ یعنی تقریبا به همان فاصله‌ای که «ایستگاه فضایی بین‌المللی» به دور زمین می‌چرخد.

در طول ماموریت خورشیدگرفتگی سال ۲۰۲۳، موشک‌ها اختلالاتی را در جو بررسی کردند که می‌توانستند بر ارتباطات رادیویی تأثیر بگذارند. بنابراین، بارجاتیا مشتاق است ببیند که آیا جدیدترین آزمایش نیز نتایج پیشین را تأیید می‌کنند یا خیر.

خورشیدگرفتگی روز دوشنبه به عنوان یک لحظه کلیدی برای تحقیقات در نظر گرفته شد زیرا خورشیدگرفتگی کامل بعدی بر فراز آمریکا احتمالا در سال ۲۰۴۴ خواهد بود.

اخبار مرتبط

منبع: ایسنا
آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ارسال به دیگران :

نظر شما

وب گردی