ساخت تراشه مبتنی بر نانولوله کربنی برای پردازش دادهها در هوش مصنوعی
محققان چینی برای کمک به توسعه هوش مصنوعی، پردازندهای ساختند که در آن از نانولولههای کربنی استفاده شده است.
اولین تراشه پردازنده تانسور مبتنی بر نانولولههای کربنی توسط محققان چینی ساخته شد؛ تراشهای که میتواند به توسعه پردازندههای مربوط به هوش مصنوعی کمک کند. این تراشه مصرف انرژی بسیار کمی دارد.
هوش مصنوعی (AI) و ابزارهای یادگیری ماشین در تجزیه و تحلیل دادهها و پیشبینیهای دقیق، بسیار مؤثر هستند. علیرغم مزایای هوش مصنوعی، این ابزار تقاضای محاسباتی قابل توجهی داشته و هنگام کار میتوانند انرژی زیادی مصرف کنند.
محققان دانشگاه پکن به تازگی یک واحد پردازنده تانسور (TPU) با کمک نانولولههای کربنی ساختهاند که میتواند برای اجرای الگوریتمهای هوش مصنوعی با کمترین مصرف انرژی، استفاده شود. این تراشه پردازشگر تانسور مبتنی بر نانولوله کربنی میتواند پیشرفت اساسی در مسیر توسعه تراشههای نسل بعدی باشد.
ژیونگ ژانگ از محققان این پروژه میگوید: ما با موفقیت اولین تراشه پردازنده تانسور جهان را بر اساس نانولولههای کربنی توسعه دادیم. ما از توسعه سریع برنامههای هوش مصنوعی و همچنین TPU توسط Google الهام گرفتیم. هوش مصنوعی در مسیر یک انقلاب جدید است، اما فناوری نیمههادی مبتنی بر سیلیکون سنتی به طور فزایندهای قادر به تأمین نیازهای پردازش مقادیر گستردهای از دادهها نیست، ما برای حل این چالش جهانی راه حلی پیدا کردهایم.
ژانگ و همکارانش با استفاده از ترانزیستورهای نانولوله کربنی، ترانزیستورهای اثر میدانی (FET) با کانالهای ساخته شده از نانولولههای کربنی به جای نیمههادیهای معمولی ساختهاند. آنها با تکیه بر این معماری جدید، اولین TPU مبتنی بر نانولولهکربنی را ایجاد کردند.
به نقل از ستاد نانو، ژانگ توضیح داد: این تراشه از ۳۰۰۰ ترانزیستور اثر میدان نانولوله کربنی تشکیل شده است که میتواند عملیات پردازش دو بیتی و عملکرد ضرب ماتریس را به طور موازی انجام دهد.
معماری ویژه این تراشه موجب میشود تا عملیات خواندن و نوشتن اجزای حافظه تصادفی استاتیک (SRAM) را کاهش دهد که به صرفهجویی قابل توجه در مصرف انرژی منجر میشود.
نظر شما